Kismanstudio

Sinds 2005 werkt grafisch ontwerper en illustrator Max Kisman onder de naam Kismanstudio alleen of in samenwerking met collega’s aan diverse opdrachten visuele identiteit en redactionele vormgeving.

Kisman combineert op een unieke wijze beeld en tekst in zijn werk. Zijn beelden kenmerken zich door krachtige eenvoud en helderheid waarin inhoud en betekenis worden teruggebracht tot de meest elementaire vorm. Taal is de drager van de verbeelding en beeld biedt de aanleiding voor experiment.

Kisman knutselt met woorden, tovert met beelden en schildert met geluid. Hij werkt net zo lief met moderne technologische media als met papier en pen. Dit alles leidt tot een onnavolgbare veelzijdigheid waarin beeld en taal de rode draad vormen. Kisman werkt of werkte o.a. voor: muziektijdschrift Vinyl, Paradiso Amterdam, Language Technology/Electric Word, Museum Overholland, Wired magazine, Hot Wired, VPRO televisie, De Volkskrant, het Financieel Dagblad, Tcho Chocolate, PTT/KPN/PostNL, doceert en geeft presentaties en workshops in binnen- en buitenland.

Website van Kismanstudio.nl

Foto: ©Hans Frederiks, AmsterdamFoto: ©Hans Frederiks, Amsterdam